lördag 24 juli 2010

13-18 juli: Dalbosjön runt dag 5, Dahlbergså

Vi är rätt sega efter natten med myggen och vaknar upp i regn. Det kommer ner en del och vi beslutar oss för att promenera runt på ön och kanske t o m få oss lite fika. Lurö är väldigt frodigt men faktiskt rätt tråkigt - speciellt i ösregn. Jag har varit på ön en gång tidigare för väldigt många år sen och då ösregnade det också. Vi kollar in Stånguddens fyr, en fornborg och fikar på södra delen av ön. Blött och jag har klätt mig för dåligt. Regnet övergår i ösregn.

När vi kommer tillbaka har vinden vänt, det har blåst upp och vi ligger dåligt förtöjda. Vinden har vridit till NO och det blåser rätt friskt rätt in i viken men det är avtagande. Inga vågor att tala om men det är rejäl belastning på ankaret och vi ska ju ändå iväg så vi ger oss av med sikte på nattsegling mot Dahlbergså. Vi har en naturhamn norr om Hindens rev som kortare alternativ, Jarlehus.



När vi väl kommit iväg minskar vinden och regnet avtar. Plattläns mot sydväst. Mat på båten och många timmar senare i svag vind kommer vi fram till Dahlbergså i mörkret innan midnatt efter en fantastisk solnedgång. Vi körde för motor ett tag då vi blir trötta på allt kryssande. Lite mäktigt att gå i halvmörker men vi måste komma väldigt nära innan vi ser farleden in. Inga problem och längre in är det upplyst. Fullt med båtar och vi smyger oss in som tredje båt utanpå bryggan.

I morrn måste vi ta oss hem och prognosen är vackert väder men 6-10 m/s rakt mot färdriktningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar