onsdag 30 juni 2010

28-29 juni: Övernattning på Örnö

Första övenattningen för året! Perfekt myssegelvind från SV, lite plattläns sedan slör år öster. Örnö hamn är en riktig favorit, djupt vatten och massor med öglor i berget. Har tidigare använts som nödhamn och fiskeodling. Vi var enda båten där. Det finns en del grund och stenar men taktiken är att hålla sig utanför tills dess att Örnö ligger rakt österut, sedan bara gå rakt in. Gott om plats i viken och ankaret biter riktigt bra.

Det blev grillning och lite bad med fin solnedgång som kom av sig men en fantastisk månuppgång istället! Jonas, Ann-Louise.

3 kommentarer:

  1. Grattis till en fin renovering och till första övernattningsturen. Längtar tills vi själva kommer ut på sjön på riktigt men det dröjer nog någon månad till.
    Men vi bor i alla fall ombord nu.
    Ha en fin sommar med en fin båt!
    Cia på Adastra

    SvaraRadera
  2. Båten blir bara finare och finare. Mycket bra jobbat och det är kul att följa ditt arbete. Ingen lycka med domänen ännu tyvärr, men det kanske ge sig snart.

    Trevlig sommar och fortsatt lycka till med arbetet! Jag ska sätta på det nya bomkapellet jag köpt ikväll och titta till henne. Min premiärtur med segel för året blir nog i morgon. Ha de!

    SvaraRadera
  3. Tack! Tyvärr är den just nu finast under vattenytan... ;-)
    Inredningen är på gång att bli klar men allt tar ju mer tid än man tror. Har dragit lite el nu efter att fått fast elpanelen - mycket som jag inte tänkt på!
    Nu blir det i alla fall fem dagar segling med start i morrn, rapport kommer.
    Mvh
    Jonas

    SvaraRadera