tisdag 2 februari 2010

Enkel ritning för elpanel

Nu har jag tänkt färdigt kring elpanelen. Två st 12V-uttag, en voltmätare och en panel från Biltema får duga till att börja med. En par små hyllor ska jag få in också. Det blir som en låda med gångjärn i botten så man kan vika ner den, sen sätter jag ett enkelt lås i överdelen så jag kan fälla ner lådan vid behov. Huvudsäkring och huvudbrytare kommer jag att sätt närmare batteriet i en egen liten panel.

2 kommentarer:

  1. Hei, takk for fin inspirasjon. Jeg eier en Comfort 26. Importert til Norge fra Stockholm i 2009. Jeg har seilt med den bare 4 ganger, og ikke gjort noen utbedringer. Det er en del å gjøre. Er spesielt interesert i dine takplater. Er det 3mm finerplater? Du virker å være over gjennomsnittet dyktig til å fikse ting selv. Og du tegner konstruksjonstegning. Sjekk ut Solid Edge 2D den er gratis. Og utmerket til målsetting og konstruksjonstegning.

    Mvh Magne

    SvaraRadera
  2. Kul! Det är en fin seglare. Jag är inte speciellt duktig på fixandet men lär mig efterhand... Är noga med att planera samtidigt som jag tycker det är kul! Ska kolla in programmet som du rekommenderar.
    Angående takskivorna använder jag 4 mm plywood. Tunnare kan man inte ha tror jag. Ett alternativ som jag tror är vanligare är att klä dom med konstläder. Jag vill ha nåt annorlunda och har valt att lasera dom. Snyggt men känsligare för smuts och fukt. Snart ska dom på plats!
    Mvh
    Jonas

    SvaraRadera